keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Matkalla Pohjoiseen osa1

Kaskisen kaupunki
Heipat täältä hyisestä pohjoisesta pakkasen keskeltä! Kittilässä ollaan, tai no, jos tätä metsää, lunta ja jäätä jossain hyvin kaukana sivistyksestä siksi voi kutsua. Mukavaa oli vihdoin päästä perille ja saada olla paikoillaan. Takana on noin 1080km autossa istumista, lisäksi vielä joitain reitiltä poikkeamisia ja ruoka- tai kahvitaukoja. Matkantekoa myös huomattavasti hidasti jatkuva huutelu takapenkiltä kilometrimääriä, kun kartalle ilmestyi reitillä oleva geokätkö. Niihin sitten poikettiin ja pompittiin pakkasessa etsimässä purkkeja, reitille niitä sattui paljon ja niistä 32 käytiin loggaamassa! Harrastuksensa kullakin :).

Iin Siltojen geokätköllä
Iin Sillat
FIN Highway 4- Merihelmen geökätköllä.
Merihelmi sijaitsee Olhavan ja Ojalan välissä.

Napapiirille saavuttaessa huusin taas, että apua äkkiä käänny oikealle! Tässäkin on kätkö, mutta sepä oli retken ensimmäinen, joka oli jästitty. Eli ulkopuoliset tuhonneet / hävittäneet..

Mitä pohjoisempaan saavuttiin sitä enemmän alkoi lunta ja jäätä olemaan joka paikassa ja vaikkei pakkanen ole kova, vain muutamia asteita, se tuntuu paljon pahemmalle kuin Suomen eteläpäässä. Jos kylmyyttä kaipaa niin täällä on varmasti hyvä olla. Poroja matkalla nähtiin vain neljä, nekin kulkivat kauniisti jonossa tienviertä pohjoiseen päin, toki oli pimeää ja se näkemistä vaikeutti.

FIN Highway 4- Tornion kävelysilta, geokätkö.
Tornion kaupunki on perustettu 1621 !
Huomenna olisi lähtö joko Leville ja sen tunturin huipuille tai sinne kauheasti kohuttuun Jounin Kauppaan Äkäslompolossa! Lauantaina olisi tarkoitus päästä kotiin, eli perjantai ja lauantai kuluvat takaisinpäin matkaan, tietenkin Tuurin kautta! Matkalla Pohjoiseen seuraa meitä kameran ja muutaman jalan kanssa, joten tästä reissusta kuullaan vielä!

Kukkolankoski, Tornio
Toisella puolen näkyy Ruotsin maata.

Nyt, Hyvää yötä kaikille! ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti