perjantai 20. marraskuuta 2015

Valokuvausyrittäjyys



Vuosi oli 2011, kun ilmoille pärähti yritys nimeltään PikkuJuttu!, jonka nimen alla tein massakoruja myyntiin ja tilauksesta. Harmikseni kyllä, nuo jäljellä olevat massat ovat kovettuneet ja ovat roskiskamaa. Pikkujutun piiriin kuului myös pieneläinten hoitaminen, jonka ansiosta sain monia uusia kokemuksia. Oli kaneja, kissoja, koiria, jopa kanoja. Kanat olivat mielenkiintoinen tapaus, silloin niitä oli 8, mutta nykyään enää 3 niistä on hengissä.


Kellon viisarit kuluttavat tehokkaasti aikaa ja päivät vaihtuvat sekä vuodet vierivät. Voimme hypätä suoraan vuodesta 2011 vuoteen 2013, jolloin otin kameran yritys- mielessä käteen ja vaihdoin yritykseni toimialaa ja nimeä. Nimen PhotoKaskinen alla toimivat valokuvauskeikat, nettikuvat ja printtikuvat tilauksesta ja hevostapahtumat lähellä kuuluvat kohdelistaan, mutta pieneläinten hoito ei jäänyt minnekään, sen halusin pitää lähelläni.

2015 - PhotoKaskinen on nostanut mainettaan ja nimi kiirii eteenpäin. Keikkoja otan vastaan, miten koulultani kykenen ja ehdin, ottaen huomioon ajankohdan ja nopeasti pimenevät illat.
Kyllä voi vain hymyillen todeta, että valokuvauskeikkojen myötä on saanut paljon uusia tuttavuuksia ja mukavia hetkiä.
Tavoite tulevaisuus huomioiden on saada vielä lisää keikkoja koulun ja muun työn oheen ja uuden kameran hankinta alkaa olla varmaan aika pian ajankohtainen.. Sanon minä, jolla on kaksi Nikonin kameraa ja niihin vaikka mitä tarvikkeita maan ja taivaan väliltä, mutta ajattelin vaihtaa kokonaan merkkiä ja meinaan olla Canoniin päin.

Yrityksen kuvagalleria löytyy täältä <<


Mitä kameroita teillä on? Onko jotain merkkiä tai mallia, jota oikeasti voidaan valehtelematta suositella? :) Kysymyksiä aiheesta? Pitääkö kyseistä aihetta avata vielä enemmän, kuin vain tällainen pintaraapaisu? Kommenttiboksi on auki teitä varten !

3 kommenttia:

  1. Itsekin olen pienenä koruja muille värkkäillyt ja nykyään kuvaan tosi paljon (kuitenkin vain blogitarkoituksiin, ei keikkoja) ja olen miettinyt yrityksen perustamista, kun geelikynsiä ja ripsiäkin teen. Onko kuinka helppoa ollut yrittäjyys? Hyötyjä ja haittoja? :)
    ☞Life à la Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Annika ja kiitos kommentistasi! Minulla yritys on vielä 4h-yritys pohjainen ja olen siihen tyytyväinen. 4h:n kanssa on hyvä aloittaa ja pääseekin hyvin alkuun. Sitten kun tulee se aika niin perustaa ihan "oikean" yrityksen. Vuosittaiset toimintakertomukset ja tulo-meno laskennat ja muut ihanuudet! No ei, kun ne oppii, menevät ne jo ohi alta aika yksikön. :) 4h:n kanssa pääsee alkuun hyvin ja se on helppoa, facebookin kautta olen tehnyt sivut ja saanut julkisuutta hyvinkin. Kuvat.fi sivuston nojalla minulla on kuvagalleria, joka on kerännyt myös huomiota todella paljon ja on jopa tuottanut tuloja! :)
      Vastasinko tarpeeksi hyvin ? :D siirrynpä seuraavaksi tsekkaamaan blogisi:)
      - Annika :)

      Poista
    2. Joo kiitos hurjasti vastauksesta! Enpä tuota 4h juttua olekaan ennen kuullut :D

      Poista