perjantai 30. lokakuuta 2015

Mamman Reseptikirja, Osa 1

Paluu menneisyyteen. Muistatko vielä makaronivellin vai oletko koskaan edes kuullut siitä? Vaikka monet eivät ole kuulleetkaan makaronivellistä, joillekin se tuo mieleen hellät muistot mummolasta, mummon keittiöstä, tuoksujen hellästä huomasta. Jos olet jo reseptin unohtanut vaikka omalle äidillesi/mummollesi lupasit sitä vaalia hengelläsi, ja mielesi alkoi tehdäkin makaronivelliä pitkästä aikaa, on aika kirjata ohje ylös uudelleen ja mennä pää kolmantena jalkana keittiöön kokkaamaan!

Nyt on jo korkea aika tuoda tämä retroruoka menneisyydestä takaisin oman keittiösi ruokapöytään. Tällä kertaa vaikka omille lapsillesi tai vain itsellesikin.  Jollei makaronivelli ole kuulunut lapsuuteesi, on jo korkea aika maistaa tätä retroherkkua! Tältä ei voi jäädä paitsi yksikään! :)


Helppo resepti :
Vanhanajan makaronivelli
noin 4:lle

Tarvitset :
  • 1 l maitoa
  • n. 2 dl makaroneja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ½ - 1 tl suolaa
  • (nokare voita)


Kiehauta maito (mieluiten teflon- kattilassa), lisää makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 8 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tai voihin ja lisää suurus sekoittaen velliin. Anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia.
Perinteisessä makaronivellissä makaronit on keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.
Resepti : Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy



Mitä mieltä olette tällaisista postauksista? Mitä piditte? Kokeilitteko itse valmistaa makaronivelliä? Jos kokeilit niin miten onnistuit? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti